Heb jij een vakantie in het vooruitzicht en staan je koffers al klaar, maar heb je nog geen goede reisverzekering afgesloten? Dan is het tijd om dit nog snel even te regelen. Zonder reisverzekering op vakantie gaan, is namelijk niet aan te raden. Je loopt allerlei risico’s wanneer je op reis bent en mocht je hulp nodig hebben, dan kun je altijd terugvallen op je verzekering. Wat je precies nodig hebt, hangt af van je plannen en waar je heengaat. Wij schetsen een aantal scenario’s zodat je kunt kijken wat er allemaal mogelijk is en wat voor jou het beste is om te kiezen. 

Een vakantie binnen Europa

Stel je hebt het plan om een paar weken met het hele gezin op vakantie te gaan naar Frankrijk. In dat geval doe je er verstandig aan om een normale reisverzekering af te sluiten. Met deze verzekering kun je er zeker van zijn dat je veel problemen kunt opvangen. Denk bijvoorbeeld aan medische hulp wanneer een van jullie ziek wordt, aan vervangend vervoer wanneer jullie auto er de brui aan geeft, of aan een vlucht terug naar huis wanneer jullie slecht nieuws krijgen te horen van het thuisfront. Je kunt kiezen voor een kortlopende verzekering, deze geldt gedurende de periode van je vakantie en wordt weer afgerond op het moment dat jullie weer thuis zijn. Zo ben je goed verzekerd zonder dat je het hele jaar premie hoeft te betalen. 

Op vakantie naar een politiek instabiel land

Stel je bent van plan om naar de MENA regio af te reizen. Je vindt hier prachtige bestemmingen, maar helaas heb je ook te maken met politiek instabiele landen. Er hoeft maar wat te gebeuren, of het reisadvies wordt weer bijgesteld. Wordt dit rood, dan worden alle reizen ontboden. Je kunt daarom voorafgaand aan je reis een annuleringsverzekering online afsluiten. Mocht de situatie op het moment van boeken goed lijken, maar naarmate je vertrekdatum in het zicht komt, toch ineens helemaal omslaan, dan ben je niet je geld kwijt. Je kunt dan contact opnemen met je verzekering om te horen of zij je onkosten kunnen vergoeden. Let er goed op dat je je verzekering passend maakt voor jouw plannen. Voeg daarom extra verzekeringen toe wanneer je buiten Europa wilt reizen zodat je zeker weet dat je goed gedekt op reis gaat. Je wilt namelijk niet op het moment dat je je verzekering wilt gebruiken, tot de conclusie komen dat je niet goed verzekerd bent. 

Een wintersportvakantie 

Je hebt een wintersportvakantie geboekt en ook dan is het van groot belang om een reisverzekering af te sluiten. Bij een dergelijke vakantie loop je een extra groot risico op ongelukken, dus is het ten zeerste aan te raden om de aanvullende wintersportverzekering toe te voegen. We hopen van niet, maar mocht je iets overkomen, dan kun je gebruikmaken van medische hulp, met een gipsvlucht naar huis of andere wintersport gerelateerde zorg ontvangen. Kijk even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om jouw polis vandaag nog af te sluiten.