Vraag je je wel eens af waarom je een kattenverzekering af zou moeten sluiten? Veel mensen denken wel aan een verzekering voor een hond, maar vergeten hun kleine viervoeters. Dit komt doordat deze dieren in eerste instantie een geheel andere zorg nodig lijken te hebben. Toch kunnen de dierenartsbezoeken jou hoge kosten opleveren. Niet alleen bij de jaarlijkse controles, maar ook als jouw huisdier ziek wordt of gewond raakt tijdens de avonturen in de grote buitenwereld. Hier komt de verzekering om de hoek kijken. Deze kan jou namelijk helpen om de juiste zorg te bieden, zonder financiële problemen te krijgen. Lees daarom snel verder en ontdek waarom je de verzekering moet afsluiten. 

Jaarlijkse controles beter uit laten voeren

Een goede kattenverzekering is er in eerste instantie voor de jaarlijkse controles en de bijbehorende vaccinaties. Ieder jaar wil je jouw dier van bescherming tegen ziektes voorzien. Niet alleen als jouw kat naar buiten gaat, maar ook als hij regelmatig binnen ligt te slapen wil je voorkomen dat ziektes een flinke schade aanbrengen. De jaarlijkse controles kunnen flink in de kosten lopen. Afhankelijk van de dierenarts variëren de bedragen tussen enkele tientjes en meer dan honderd euro voor een dierenartsbezoek en het toedienen van de vaccinaties. De dierenartskosten lopen al snel erg op en voordat je het weet, is een bezoek een luxe geworden. Jouw huisdier zal er echter onder leiden als je niet de juiste zorg kan bieden. 

Onvoorspelbare gezondheidsproblemen geven geen problemen

De huisdierenverzekering Univé is er niet alleen voor de preventieve zorg. Ook kun je aanspraak maken op de dekking bij onvoorspelbare gezondheidsproblemen. Katten kunnen altijd een ziekte of letsel oplopen. Er lopen andere besmette dieren buiten rond of ze vallen ergens vanaf en breken een poot. Je wilt jouw huisdier dan geen bezoek aan de dierenarts onthouden. In plaats daarvan ga je naar de professionals en laat je de benodigde behandelingen uitvoeren. De verzekering helpt jou dan bij het dekken van de kosten. De torenhoge rekeningen die normaal gesproken op jouw mat vallen, hoeven nu geen financiële problemen meer op te leveren. Ook hoef je geen keuze meer te maken tussen de gezondheid van jouw dier en het geldbedrag dat je op jouw bankrekening hebt staan. 

Meer gemoedsrust over de financiële kant

Het afsluiten van een huisdierenverzekering van Univé voor jouw kat doe je dus voornamelijk om jouw dier goed te kunnen helpen indien nodig. Het geeft jou echter ook meer gemoedsrust. Je wilt je geen zorgen hoeven te maken over de medische kosten van de kat. Met de verzekering kun je de zorg bieden en bel je zonder erover na te denken de dierenarts als er iets met jouw huisdier is. Het stelt je in staat om beslissingen te nemen op basis van de behoeften van je kat, in plaats van op de financiële situatie. Met de juiste dekking ben je op alles voorbereid dat er kan gebeuren in het leven van jouw harige viervoeter en zijn gezondheid.